Menu Sluit menu
Ontdek Hololens 2 in Belgische primeur M x Microsoft
Ontdek Hololens 2 in Belgische primeur

We hebben je even moeten missen, maar de kunstschatten van de Sint-Pieterskerk zijn opnieuw te bekijken met de HoloLens 2, een slimme bril die je 3D-beelden toont die alleen jij kan zien.

KUNST IN HOLOGRAMMEN

Je kan de Sint-Pieterskerk zien branden, wandelen langs Jezus en zijn apostelen en de beenderen van de allereerste Hertog van Brabant van dichtbij bekijken. Of het lijkt toch zo.

Praktische informatie

  • Vanaf 15.10
  • Prijs: € 12,00
  • Voor individuen en gezinnen met kinderen vanaf 12 jaar
  • Duur: 60 minuten
  • Reserveren verplicht
HoloLens - Sint-Pieterskerk - M Leuven

INNOVATIEVE BELEVING

M ontwikkelde samen met Studio Louter een unieke en innovatieve bezoekersbeleving voor de HoloLens: bij twaalf topstukken krijg je spectaculaire 3D-beelden en animaties te zien.

Een goed voorbeeld is het prachtige triomfkruis boven het altaar, een meesterwerk van rond 1490 van beeldsnijder Jan Borman II. Het bevindt zich erg hoog in de kerk, maar dankzij de HoloLens zie je het vlak voor je, op grondniveau. Je kan eromheen wandelen en het van alle kanten bekijken, terwijl je via de luidsprekertjes uitleg krijgt.

Doorlezen Sluiten 1 min leestijd

Met de HoloLens kunnen we écht verbazingwekkende ervaringen creëren. De technologie transformeert de manier waarop we werken, leren, gamen en natuurlijk ook cultuur ervaren. Deze samenwerking is uitzonderlijk omdat voor één keer consumenten ook de HoloLens zullen kunnen uitproberen en de mogelijkheden van deze technologie ervaren.

- Nick Trogh, Microsoft

BELEEF BOUTS

M Leuven neemt je mee in het boeiende verhaal van de Leuvense Sint-Pieterskerk – een hoogtepunt van Brabantse gotiek – en laat je opnieuw kennismaken met haar kunstschatten: een unieke collectie Vlaamse topstukken die nog steeds op hun originele plaats bewaard worden. Die kunstschatten komen tot leven in een krachtige en innovatieve ervaring

Dieric Bouts is, samen met de gebroeders van Eyck, één van onze belangrijkste Vlaamse primitieven en dus een belangrijk deel van ons cultureel erfgoed. De HoloLens katapulteert je terug richting het Leuven van de jaren 1400 en laat je deel uit maken van 'Het Laatste Avondmaal', hét absolute topstuk van Bouts.

MEER INFORMATIE

Doorlezen Sluiten 1 min leestijd